Cine si ce mai munceste azi in Romania este o intrebare la care poti sa raspunzi cu greu, iar principala vina o poarta guvernele care nu au inteles ca si la noi ar trebui sa existe o premiza pentru ca omul sa se puna pe munca cinstita si mai ales sa o declare la stat. Daca in tarile dezvoltate vor sa legalizeze totul, macar pentru a scapa de o economie neagra, care oricum nu dispare ci din potriva este in cerstere, la noi se latra la televizor si in campanie electorala si asta e tot!

Cine si ce mai munceste azi in Romania – legal sau la negru!

In tari precum Marea Britanie sau Germania sume importante sunt scutite de impozit, iar prima transa este de 20%, la noi este 16% dar se impoziteza tot, de la 1 leu la 1 miliard. Trecand peste faptul ca te costa mai mult sa contorizezi sume derizorii, care nu aduc la unii nici macar un nivel la limta al existentei, nu stim niciodata cine si cat castiga in tara asta.

Cum se vede din datele oficiale se crede ca intre trei si patru milioane de romani muncesc la negru, desi eu cred ca aici se au in vedere mai mult cei din mediul rural, care muncesc cu ziua, etc. Mai sunt cam 3,1 milioane care sunt angajati la privati, deci am avea cam sapte milioane de romani care lucreaza ca angajati, cred ca ma sunt liber profesionisti, intreprinsatori, etc. tot cam trei milioane si uite asa descoperi ca ai de fapt peste noua sau zece milionane de potentiali contribuabili ( desi prin TVA contribuie de fapt toti la bugetul Romaniei ). Un studiu recent arata ca avem  237.400 de cadre didactice la 3,642 milioane de elevi, numarul medicilor nu se cunoaste, deci stam perfect!

Locuri de munca