Spre rusinea mea am imbatranit si cum nu mai citesc Romania libera, nu am stiut cine-i Marius Ghilezan si de unde este el. Am inteles ca-i din Timisoara si este sa zicem asa, de partea maghiarilor [ sau are o afinitate cu ei, promovand-ui mai des decat pe romani ]. Am citit pentru prima data ceva scris de el intr-un articol intitulat “Cum văd Irma néni creşterea economică şi Moş Laie, Unirea?“. Mai pe scurt cine vrea sa-l citeasca, sa-l caute ca nu e greu de gasit, mie tonul nu mi-a placut si nici nu este cine stie ce realist.

Cine-i Marius Ghilezan si de unde este el?

De unde stiu eu ca Mos Laie nu e peste tot la fel, mai ales in Banat – aici ar fi trebuit sa-i fie cunoscut lui Marius Ghilezan, dar cu siguranta nici in toata Moldova sau in Muntenia. Socrul meu este muntean, asa ca cel putin in zona lor am vazut doar case faine, gospodarii in toata regula, credeti sau nu – acum am realizat – acolo nu am vazut cersetoti, nu sunt asistati sociali, singurul inconvenient este ca e o zona “inchisa”, adica nu patrunzi lesne pe la ei, sa-ti cumperi teren si casa.

Eu mi-s ardelean de cel putin 7 generatii, de cand avem sa zicem asa – locuri de veci in zona. Or fi maghiarii mai harnici ca romanii? Am cvazut destui mai rai ca cei din Teleorman – nu mai zic Caracal! revenind la primul articol, ce legatura vede Marius Ghilezan intre unguroaica, nenea Laie si unire, sincer nu vad – sau poate o fi efectul razelor de luna asupra galosilor de guma? Dar daca are nenea Marius Ghilezan drepate? Atunci cu siguranta totul merge perfect in Harghita, sa-i mai impoziteze suplimentar! Glumeam, e saracie si pe acolo, sunt probleme etnice, doar unii vad doar ce le place, sau cum le place! Nu cred ca va citi cineva vreodata acest articol, asa ca la s comentariile deschise!

Publicistul Marius Ghilezan

Publicistul Marius Ghilezan şi-a lansat cartea de poezii la Klausenburg [ Cluj Napoca ]