Desi medicul ne recomanda sa be, ceai pe tot parcursul anului, luand exemplu de la natiuni precum turcii, indienii sau britanicii, iarna este anotimpul in care tot romanul bea ceai. Azi va propun la rubrica Sfatul medicului sa vedem care sunt beneficiile ceaiului de hibiscus, pentru ce este el recomandat si daca exista contraindicatii. In general se recomanda ca cei care au tensiunea scazuta, incazul in care trebuie sa fiti in forma maxima sau aveti nevoie de concentare, nu consumati ceai de hibiscus. In rest este un excelent mod de a va relaxa cu o bautura calda sau rece – cum preferati sa o cinsumati!

Ceai de hibiscus, la ce ajuta si cum se foloseste – sfatul medicului

Ceaiul de hibiscus este foarte aromat si frumos colorat, asa cumvedeti si in poza de mai jos. Daca reusiti sa-l beti fara zahar si lamaie veti simiti aroma sa adevarata, dar evident ca-l putri consuma la fel ca pe orice ceai clasic. Avand in vedere ca ceaiul de hibiscus contine deja vitamina C nu mai trebuie neaparat sa adaugati lamaie, inplus va ajuta impotriva racelilor de iarna.

Daca aveti colesterolul ridicat, sau mai degraba un nivel ridicat de colesterol “rau”, consumati ceai de hibiscus si veti simti efectele imediat – adica in cateva zile, maxim cinci sin experienta personala! Fiind contraindicat celor cu tensiunea arteriala scazuta este foarte indicat celor cu tensiunea crescuta, hipertensivilor! Este foarte indicat pentru cei care nu pot scapa de kilogramele in plus, daca consumati zilnic ceai de hibiscus veti avea un apetit mai scazut, deci pofta demancare scade si de aici se pierd si kilogramele! Incercati si veti vedea ca am dreptate!

Ceai de hibiscus

Ceai de hibiscus, la ce ajuta si cum se foloseste – sfatul medicului