Am fost intrebat recent de catre un prieten care este cea mai profitabila nisa din Romania pentru un blog, iar eu am sa-i raspund pe Club SEO, bazat pe experienta mea de peste 10 ani in mediul online. Am sa incep cu o definitie a cuvantului “profitabil”, adica a aduce profit. Depinde ce fel de profit vrei, material – direct, bazat pe incasari, de imagine sau de satisfactie profesionala. Din ceea ce am vazut eu, profitabil este un blog prin care reusesti sa vinzi un produs, sau unul care aduce trafic pe un segment bine definit de public.

Cea mai profitabila nisa din Romania pentru un blog – castiguri online din blogging

Eu am dezvoltat doua feluri de bloguri, unul care ma ajuta sa-mi vand produsele si unele care aduc trafic de peste 1000 de persoane pe zi, cel putin. Nu discutam de bloguri facute sa sustina la randul lor alte afaceri, caci ai nevoie si de ele, daca nu vrei sa investesti in munca altora, adica sa-ti cumperi reclama. Sa luam de exemplu acest blog, care pe langa sectiunea de SEO, ce are in acest moment 23 de articole dintr-un total de 255, aduce profit din traficul despre filme si seriale online. In felul acesta castig de trei ori, pe de o parte din trafic, pe de alta parte din studii SEO pe diverse nise, pentru ca pot masura eficient impactul articolelor de pe site si evident a treia oara castig pentru ca deja au inceput sa apara primele comenzi pentru servicii SEO profesionale.

Cam asa vad eu un blog profitabil, care poate fi pe orice nisa unde poti sa oferi materiale de calitate. Daca reusesti sa aduci pe Google + si FaceBook un minim de cititori, eu zic ca treburile vor merge de la sine. Asa cum azi la noi merge treaba pe nisa kit-uri pentru goblen. Deja pagina de FaceBook creste cu minim 500 de fani noi in fiecare zi! Am ajunsa la 15.000, maine sper sa fim deja mai multi!

Bloguri profitabile