Fara sa am ceva cu cei de religie musulmana stau si ma intreb: de ce vor turcii sa ridice cea mai mare moschee din Europa crestina la Bucuresti si nu la Berlin? Romania nu este nici cel mai bun prieten al Turciei, nici cea mai mare comunitate de musulmani din Europa nu traieste la Bucuresti sau in tara noastra, iar daca pentru 67.566 de adepti ai islamului est enevoie de o mega moschee in Romania, poate ca ar trebui ca turcii sa rezolve problema Basarabiei, mai intai. De ce? Pentru ca din cauza lor am pierdut acel teritoriu, iar ei se pare ca nici macar nu inteleg asta.

Cea mai mare moschee din Europa la Bucuresti? De ce nu la Berlin sau Paris?

Daca in Germania sunt acum mai mult de 3,3 milioane de musulmani, fara a numara si milionul de emigranti din 2015 si 2016, de ce sa nu ridici mega moscheea acolo? De ce au ales tocmai Romania? Fara sa intru in teoria conspiratiei, mi se pare ciudat sa alegi o tara mica cu o populatie musulmana mai numeroasa in Dobrogea si sa preferi sa iti faci moscheea la Bucuresti. Daca am da crezare unora, scopul ar fi ca multi islamisti sa aiba un motiv de a veni in Romania, apoi legal sa-i vezi prin Europa, iar vina sa o purtam noi.

Asa ca indiferent de tabara in care te afli, nu ai un motiv sa accepti o moschee noua in capitala noastra, macar pentru simplu motiv ca noi nu prea avem asa ceva in tarile musulmane, deci daca nu putem primi reciprocitate, de ce sa fim mereu noi cei care dau ceva? Ok, sunt moschei cate vrei in Romania, nu este nevoie de inca una si culmea si cea mai mare din Europa. Sa o faca la Bulgari, poate le merge mai bine, sau in Albania ca tot acolo islamul este mai raspandit decat in Romania, cel putin asa vad eu lucrurile.

Moschee la Bucuresti