Cred ca nu sunt singurul care a observat din cand in cand incontul de AdSense ca apar in lista afisarilor site-uri care nu-mi apartin. Poate ca primul gand este ca ai dat peste un chilipir, anunturile tale din AdSense apar si pe alte site-uri si uite cum ai sansa sa castigi niste bani in plus. GRESIT! Chiar daca in statistica generala nu vei gasi mari schimbari, sa stii ca daca nu iai nicio masura te expui la cateva riscuri inutile. Asa ca hai sa vedem ce sun aceia spam bots si cum scapam de ei.

Ce sunt si cum scapam de spam bots

Principalul motiv pentru care va sfatuiesc sa scapati de acesti spam bots este faptul ca va mananca resursele de la hosting, fara a va aduce macar cel mai mic beneficiu. Un astfel de exemplu este success-seo.com pe care puteti sa-l blocati din fisierul .htaccess cu o singura comanda:

# Block Referrer Spam
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*success-seo\.com/ [NC,OR]
RewriteRule ^(.*)$ – [F,L]

Adaugati cate un rand pentru fiecare site care va ataca site-ul pentru a scapa de probleme. Aveti insa mare grija, o virgula pusa gresit in fisierul .htaccess si site-ul dumneavoastra este compromis. Daca nu sunteti siguri ca stiti ce faceti, incercati sa folositi un Plugin pentru WordPress.

Cum spuneam, aceste sisteme automate de supraveghere a site-urilor, de obicei in interes propriu va pot consuma resurse importante de pe serverul unde aveti hostat site-ul, in multe cazuri putand duce chiar la suspendarea contului de hosting. Cum nu va ajuta cu nimic, eu zic sa nu le mai dati acces la site si la resursele voastre. Codul propus de mine va trimite traficul inapoi pe site-ul lor, iar voi scapati de problema! 🙂

Secrete SEO

Ce sunt si cum scapam de spam bots