Noua versiune de Penguin, – a 4-a va afecta pe multi dintre cei ce se chinuie sa umple internetul de link-uri, dar mai ales de SPAM. SEO off page inseamna link-uri related, naturale. Multi se intreaba ce inseamna insa acest natural? Doua lucruri: fie un webmaster te citeaza pentru ca el crede merita sa o faca, oferi informatii de calitate, sau de ce nu – ca exemplu negativ. A doua varianta o preprezinta campaniile SEO. DA, sunt normale pentru ca daca nu este agresiva, nu are drept scop de a pacali algoritmii Google, este ok.

Ce se va intampla cu SEO in 2016 si cum ne pregatim pentru noul Penguin update?

Multi sunt de parere ca in 2016 nu va mai fi de munca pentru firmele ce ofera servicii SEO. Oare asa sa fie? Indiferent ce s-a spus pana azi, link-urile au fost mereu un semnal care sa-i spuna lui Google despre site-ul tau, deci un factor important ca tu sa “rankezi” cat mai sus. Spuneam ca am o singura nelamurire, se recomanda sa nu pui link-uri dofollow, dar atunci la ce sa le folosesti? Doar ca internal links? Nu stiu si poate o sa discutam si asta, in curand.

Va inlocui content-ul de calitate link-urile? Parerea mea este ca NU. ramane de vazut ce surprize ne va oferi 2016. Va invit sa verificati periodic cum stati in WMT ( WebMaster Tools), daca vedeti o cadere in cautari, cautati imediat problema. Poate fi vorba de o scadere a interesului pentru un subict, dar poate fi o penalizare a site-ului vostru!

Continutul de calitate atrage automat link-uri de calitate? NU, o spun din experienta – am gasit zeci de citari – cu copierea integrala a articolelor! Mai bine nu ma citau! Dar ca sa inchei cu propria mea opinie, SEO si Link-urile vor conta si n 2016, totul insa va fi putin diferit. Vom vedea!

Google-Penguin-si-SEO