O parte din romanii ce au lucrat in Germania au plecat de acolo lasand in spate datorii catre bugetul statului, in mare parte amenzi neplatite, in speranta ca acestea se vor prescrie. Vestea proasta este ca la nemti amenzile neplatite nu se prescriu, ba mai mult cu trecerea timpului acestea se dubleaza sau chiar se tripleaza. Cele mai frecvente cazuri sunt amenzile pentru radar si parcare in locuri nepermise. Daca la depasirea vitezei amenzile sunt de obicei destul de mari, la parcare ele sunt in jur de 35 de euro, masina este filmata si daca ai mai dat si actele la politistul comuitar, numele tau figureaza in baza de date.

Ce se intampla cu amenda neplatita in Germania si cum pot sa scap de ele

De amenzile din Germania scapati intr-un singur fel, le platiti! La fel se intampla si cu alte datorii de genul abonamente, utilitati, etc. Iar pentru recuperarea datoriilor mici exista Inkasso, un fel de firma de recuparare. In cazul amenzilor, intr-un final amenda si penalitatile vor ajunge in Romania, ce e drept mai greu pana in ziua in care Romania va intra in spatiul Schengen. Ceea ce este mai grav este ca ai sansa sa fii oprit in Germania – peste ani, sa fii retinut pana iti platesti amenzile, ceea ce evident nu este chiar placut. Cunosc cazuri destule, deci sa nu credeti ca e o gluma.

Acum am sa va dau o veste si mai putin placuta, din 2014 a intrat in vigoare o lege care te urmareste in tara de origine pentru plata amenzilor! Deci fiti cu bagare de seama!

Atenţie! Legea nr. 5/2014 prevede că în caz de neplată a amenzii executarea sancţiunilor de natură financiară aplicate cetăţenilor români sau persoanelor cu domiciliul, reşedinta sau rezidenţa pe teritoriul României, care au bunuri ori o sursă de venit în acest stat, de catre autoritatile competente din alte state ( Germania )!

Amenda Germania

Ce se intampla cu amenda neplatita in Germania si cum pot sa scap de ele