A venit si 1 Decembrie 2017, nu stiu daca au ajuns cele 1000 de steaguri la Sfantu Gheorghe sau la Odorheiul Secuiesc, dar eu nefiind in tara sarbatoresc prin munca, nu merg la defilare si nici nu am facut tort sau cozonac, mai pe scurt e o zi ca oricare alta, doar ca ma bucur ca in 1918 am reusit sa facem Romania Mare si sper sa o mai apuc si eu odata la fel de mare! Nu cred ca o sa apuc decat unirea cu Basarabia, desi poate ca Banatul si Crisana sau Maramuresul Istoric vor fi parte din tara mea, sau poate ca vom lua si partile ramase in Ucraina, Cernautiul si Bugeagul.

Ce facem azi de 1 decembrie? E ziua Romaniei!

Visele prezentate mai sus cred ca vor ramane vise pentru mine, revenind la realitate si la faptul ca de exemplu maghiarii au manifestat ieri la Targu Mures impotriva sarbatoriinoastre, ma intreba daca Simona Trasca ar comenta ceva la treaba asta. Nu ca ar conta sau ar ajuta la ceva, dar stau si ma intreb doar. In rest ca orice roman plecat din tara pe de o parte imi este dor de casa, pe de alta parte decate ori vin imi aduc aminte ca am plecat si am avut motive intemeiate.

Daca esti in Germania si ai amenda neplatita ce faci oare? Mai sansa sa ramai cu ea neplatita sau te va urmari toata viata, chiar daca revii in Romania? Ce legatura e cu ziua Romaniei si cu data de 1 decembrie? Poate doar faptul ca ieri am platit o amenda pentru ca am uita sa ma uit daca am talonul masinii la mine – ramasese la sotie in geanta. Ce inseamna pentru mine 300 de lei? O nimic atoata as zice eu, desi ma roade tare daca am ajuns sa scriu aici despre incident!

In rest ce sa mai zic? Am sa fac un gest de omenie si am sa donez un papagal vorbitor cuiva care promite sa se ocupe de el cu dragoste. Asa-i romanul, mai face si fapte bune, o donatie ar fi ceva care sa intre la categoria asta, zic eu! oricum ar fi, ziua de azi e asa de posomorata incat ma gandesc da a in weekend o fi mai vesel. Poate o sa ma uit la ceva placut pe DVD, ca sa ma simt mai vesele, o comedia poate – mai vedem si mai scriem ce si cum a fost data viitoare.

1 decembrie 2017