Azi am constatat ca am avut ghinionul sa mi se fure toate documentele, inclusiv buletinul ( CI – carte de identitate) si permisul de conducere. Evident ca dupa ce am spus in gand si cu voce tare tot ce se putea spune la adresa hotului, am realizat ca trebuie sa fac ceva sa-mi recuperez actele. Primul pas – declararea furtului la Politie. Apoi cu dovada de la Politie ca a fost furat buletinul ( CI – cartea de identitate ) mergem la evidenta populatiei si cerem eliberarea unui nou buletin. Ai nevoie de certificatul de nastere si cel de casatorie, iar daca aveti copii minori trebuie si certificatul lor de nastere. Daca vi s-a furat buletinul mai trebuie dovada spatiului de locuit si evident taxele achitate.

Ce fac daca mi s-a furat buletinul sau permisul de conducere?

Ati inteles deja ce faceti in cazul in car evi s-a furat buletinul, dar daca ati ramas fara permisul auto ce faceti? Daca deja ati intrat in posesia CI – cartii de identitate, mai trebuie sa mergeti sa va recuperati permisul auto. Nu este foarte greu, completati fisa detinatorului de permis, fisa medicala si evident taxele. Asta e tot, deci in cazul in car evi se fura permisul auto nu este greu sa obtineti unul nou, nu dati alt examen de conducere, doar refaceti fisa medicala.

Asa cum ati vazut, pentru eliberarea permisului de conducere furat aveti nevoie de fisa detinatorului, actul de identitate – original si copie, dovada platii pentru eliberare si fisa medicala. Iar in cazul in care ati pierdut sau vi s-a furat CI ( buletin, carte de identitate ) aveti nevoie de cererea de la Evidenta populatiei, dovada d ela politie unde ati declarat furtul, certificatul de nastere in copie si  originalul,  idem cel de casatorie, dovada adresei unde locuiti, un document autentic cu poza – taxele platite si timbru fiscal. Asta e tot, nu disperati chiar daca este ceva de alergat, veti obtine atat permisul de conducere nou car si buletinul destul de rapid!

Buletinul furat

Ce fac daca mi s-a furat buletinul sau permisul de conducere?