Cristian Boureanu nu este si nici nu a fost un personaj despre care sa ma interesez pana astazi, dar situatia prin care trece cu fata sa Ioana imi este familiara. Educatia cu bastonul nu se face, asta este clar, dar culmea ca nimeni nu stie cum se face in cazul copiilor ce sufera de TPB ( Tulburarea de Personalitate Borderline ) de exemplu. Ca parinte ai obligatia sa ii cumperi haine, mancare si sa educi copilul, dar cand acesta refuza sa colaboreze, ce faci? Sa-l internezi nu poti, sa-l dojenesti nu poti, sa accepti ca merge in directia gresita nu poti!

Cazul Ioana Boureanu si educatia tineretului in 2016

Ne-am invatat sa judecam totul in alb si negru, dar viata are atatea nuante de gri incat nu va inchipuiti. Ok, nu trebuie sa iti iesi din pepeni, dar daca nu poti ce faci? Puscarie? Este Cristian Boureanu violent? Nu stiu, pentru ca pur si simplu am trecut prin asa ceva, inclin sa-i dau dreptate, desi niciodata nu sti concret cazul fiecarui parinte in parte. In schimb stiu ca sistemul nu te sprijina, deci fiecare parinte experimenteaza dupa capul sau cum ar trebui educat un copil cu probleme. Poate un curs de educatie parentala ar fi util, desi de la teorie la practica e cale lunga!

Are probleme de personalitate Ioana Boureanu? Cu siguranta ca DA, are. Cat sunt de grave aceste probleme nu am cum sa stiu, dar inteleg disperarea unui tata aflat la limita puterilor. Nu poti sa obligi un adolescenta sa faca nimic, va face oricum cum vrea el, asa ca de fapt problema este educatia de pana la 15 ani si anturajul. Cine are noroc are, cine NU, chiar il compatimesc. Sa fim intelesi, nu-i dau dreptate lui Cristian Boureanu, nici nu-l judec, insa stiu prin ce trece, iar ca parinte stiu sigur ca-si iubeste copilul. Mai departe viata isi va spune cuvantul, poate Ioana isi va reveni, sau poate va ajunge acolo unde nimeni nu-si doreste.

Cristian-Boureanu-si-Ioana

Cazul Ioana Boureanu si educatia tineretului in 2016