Azi de dimineata am iesit ca de obicei sa-mi beau cafeaua infata blocului, o sa radeti, dar asta e tabietul meu, sa-mi beau cafeaua si nu mai spun ce fac, in fata blocului. Asta ca sa nu afum peretii din apartament. De cateva luni s-a aciuat la noi pe scara, mangaiata de copii unei vecine de la parter o pisicuta neagra. Frumoasa foc – daca nu tin cont de culoarea blanitei – dar si isteata. O placere, daca stateam la casa o furam!

Catelul si pisicuta – sau despre viata de zi cu zi

Cum ziceam, imi place pisica asta, e isteata foc si si-a facut prieteni buni la parter. sta linistita la usa blocului pana prinde un moment prielnic de a intra, avem interfon – deci intarea nu e chiar asa de simpla. Azi de dimineata am vazut ceva ce m-a lasat cu gura cascata. Trei caini destul de maricei au dat de ea in gradinita din fata blocului. Zic: gata, e terminata! Dar sa vezi minune, se infoaie la ei, apoi cand vede ca nu se sperie – ataca! Au fugit cu coada intre picioare!

Lectia de viata? Nu trebuie sa fii voinic tare, daca ai putina minte poti invinge nu unul dar chiar trei adversari cu mult mai puternici! Cam la fel e si cu noi, cei multi speriati de pisica de la Palatul Victoria si din imensa Casa a poporului. Ne speriem cand se zburlesc la noi, desi suntem mai multi si mai puternici decat ei! Mai rabdam? Evident ca DA, nu ma astept la minuni de la un popor care va sarbatori iar de 16 -22 decembrie ce? 25 de ani de umilinta!

catelul-si-pisicuta