Cat timp ajunge un metru ster de lemne iarna? Cati metri cubi de lemne ai nevoie pentru a fi asigurat o iarna intreaga cu lemne de foc? Astea sunt intrebarile la care o sa raspund eu, pe baza observatiilor personale. Avem o casa de 100 m² incalziti in totalitate de la o centrala termica si caloriferele aferente. Fara apa calda, aia o am de la boiler, chiar daca as fi putut sa incazesc tot cu centrala, dar cum trebuie sa ma trezesc pe la 5 dimineata sa pun lemnele , prefer asa.

Cat timp ajunge un metru ster de lemne iarna la o casa de 100 m² ?

Eu iarna trecuta am inceput sa ma incalzesc de la 1 noiembrie, iar cum iarna a fost destul de lunguta, pe la 15 mai am terminat cu incalzirea. Asa ca s-au dus fix 9 metri steri de lemne ( uscate ). Daca faci socoteala ca un metru ster te costa intre 130 si 150 de lei, ar reiesi ca pentru a avea cald in casa toata iarna, timp de sase luni si jumatate, hai sa zic sapte luni, am platit  300 de euro! Nu stiu daca la bloc cu banii astia ai caldura toata iarna, dar ma indoiesc. Oricum, nu am iesit mai scump ca vecinii nostrui care stau la apartament!

Deci cu nn metru ster de lemne nu te incalzesci o luna, insa depinde de suprafata, evident. Daca faci cald intr-o singura camera cu soba, poate iti ajunge si pe doua luni! Dar cam frig in restul casei, evident!

pret lemne de foc

Cat timp ajunge un metru ster de lemne iarna la o casa de 100 m² ?