Ca tot omul ma gandesc si eu cum sa fac sa devin indeoendent dn punct de vedee energetic – si nu doar, dar mereu ies in gaura. Am o casa in Ungaria si nu prea-mi convine sa platesc aiurea si pentru perioadele cand nu folosesc apa, gaz sau energie electrica, asa ca pentru gaz am trecut pe butelie – cine nu stie, ungurii cer taxa pe contor, iar daca e casa de vacanta, nu prea ai cum sa mergi luanr sa platesti taxa pe contor, iar varianta sa dai anticipat pe un an nu merge, dar daca nu platesti trei luni, te debranseaza!

Cat de rentabila este energia verde in 2017 – 2018?

Cum ziceam mai sus, am rezolvat cu gazul, am deja de trei ani o butelie mare ungureasca, cam 5.000 de FT – forinti [ 300 FT la un Euro ] si inca mai are gaz in ea, cu apa la fel, am forat o fantana pe teava la 55 de metri adancime si cu pompa scot apa, in rest folosesc pentru baut minerala, la ei e asa de ieftina ca merita – 70 de FT sticla de doi litri, dar cu energia electrica nu-i iesire, desi as fi fost interesat de niste panouri solare.

Am un prieten in Ploiesti care cica ca bagat 7.000 de lei in doua panouri, plus baterii, etc. si scoate cam 500 W, deci ar trebui de patru ori mai mult, cam 30.000 de lei sa fii autonom – vorba vine, caci e posibil sa mai ai nevoie de energie si de la retea. Sa vinzi nici nu merge vorba la aa investitie. Intrebarea ramane, in cat timp o amortizezi – investitia? Ok, am auzit ca da si statul certificate verzi, o fi maica dar tot cred ca azi pentru un roman de rand asta e un moft!

Energie verde

Cat de rentabila este energia verde in 2017 – 2018?