Am scris intr-un alt articol despre modul de calcul al valorii unui site,dar vad ca multi insista pe ideea ca valoarea sa este data de castigurile din AdSense in maxim 10 luni. Mi se pare total eronat, pentru ca de fapt tu calculezi munca celui care detine site-ul la un moment dat, nu ceea ce poate el produce in anumite situatii. Ce te face sa crezi ca modul in care monetizeaza site-ul vechiul proprietar este echivalent cu ceea ce vei face tu? Nimic, poti face mai mult sau mai putin, in functie de cum gestionezi situatia in continuare.

Cat costa in realitate site-ul tau, cat primesti pe el, evaluarea reala, potentialul sau

Acum imi vine in cap o comparatie legata de pretul oferit pentru un site ( desi nu este cea mai buna ), ma gandesc ca pe acelasi principiu ai putea cere cuiva sa-ti doneze pensia sa pe viata si tu ii oferi suma castigata din pensie pe 10 luni, pe principiul – daca se schimba legile peste 10 luni, eu risc sa nu-mi recuperez banii? Un site este o sursa de venit atata timp cat stii sa o exploatezi, acelasi site poate produce cand scrie un content writer bun de 10 ori mai mult decat atunci cand scrie unul mai putin inspirat.

Unul dintre colegii de pe SeoPedia spunea ca nu conteaza cat costa tema, cat costa articolele – tot ce conteaza este venitul pe 10 luni! Este ca si cum ai zice ca o maisna costa exact cat poate scoate ca taxi? Ce conteaza ca e Mercedes sau Lada, daca cu ea scoti tot 100 de lei pe luna? O amortizezi in 10 luni? Ma indoiesc, asftfel de calcule fac doar cei care nu muncesc ei sa-si faca un site si sa vada cat de greu se castiga 100 de euro lunar, nu mai zic de 1000!

Am site-uri cu vechime mai mare de trei ani, multe castiga anul acest amai mult ca in anul doi de viata si mult mai mult decat in primul an, dar am si un site care a scos aproape 100 de euro pe luna timp de un an, acum a ajuns la 20 – dar nici eu nu am mai depus niciun efort sa-l ridic, bazat pe alte cateva care depaseau aceasta suma. Nu intru in detalii ( cel putin nu acum, insa este total gresit sa crezi ca un site costa cat scoate din AdSense ), va invit doar sa va ganditi cata munca si ce activitate ar trebui sa faci ca sa-ti recuperezi investitia in 10 luni – in alt domeniu decat online!

Cat costa in realitate site-ul tau

Cat costa in realitate site-ul tau, cat primesti pe el, evaluarea reala, potentialul sau