Sa fii influencer in Romania nu e usor, dar nici imposibil. Doar ca nu trebuie sa astepti sa vina clientii la tine ci trebuie sa-i gasesti tu. Nu stiu daca se plateste pentru postari pe FaceBook, din ce am vazut pana acum se cauta influenceri pe YouTube sau pe Instagram, asadar daca ai informatii mai noi, nu ezita sa imi spui ca sa actualizez cumva informatiile de aici. In tarile dezvoltate – adica unde publicitatea se plateste, poti deveni repede cunoscut daca ai peste 3.000 de urmaritori. Deci pentru a castiga intre 75 de USD si 150, ai nevoie de 3 – 10 mii de fani, urmaritori, abonati. La noi pentru atatia nu primesti nimic!

Cat castiga un influencer in Romania

Am vazut ca in USA de exemplu poti castiga bani si daca ai sub 10.000 de fani/urmaritori/abonati. Aici repet vorbim de YouTube si Instagram, nu de FaceBook. Nu am sa stau sa fac aici disectia pe numarul de urmaritori, dar este clar ca daca ai 100.000 esti boier, poti incasa peste 500 de dolari pentru o campanie! Nu-i rau deloc, nu-i asa? Sa fii influencer intr-o tara civilizata inseamna bani frumosi. Evident ca mai si investesti, nu merge sa stai si sa astepti sa-ti curga banii din cer.

Ati auzit de Selly – influencer roman? El castiga – calcul estimativ, evident – cam 6.500 de dolari pe luna! Altii merg pana la 100 de mii, dar ma indoiesc, caci stiu preturile din Romania si aici vorbim de canalul sau de YouTube! Deci Sally are 2 milioane de urmaritori pe YouTube si 936 de mii pe Instagram. Lista ar fi mai lunga, dar aici este vorba de vedete, banuiesc ca nu te vezi una dintre ele, nu-i asa?

Ca idee, Marian Godina – politistul ala faimos pe FaceBook are 472.000 de urmaritori, ma intreb daca si el castiga bani din asta. Pe instagram abia de a strans 26.000 de urmaritori, asta pentru ca pana la urma ce sa vezi acolo? Poze? Astea sunt mai putin cautate in Romania, daca nu esti nu stiu ce vedeta unde lumea isi pune poze cu tine pe PC sau telefon. Nu e cazul lui Godina! A, daca te gandesti ca faci drumetii, aici ar merge. Dar sa ai poze bune, originale nu copiate de pe net – desi la noi in Romania cred ca imediat ar merge afacerea daca ar sti lumea sa scoata bani din asta.

influencer in Romania

Cât câștigă un influencer in Romania