Un blogger are la indemana mai multe canale de a face bani online, eu zic ca reusesc sa le abordez pe toate, pornind de la promovarea de magazine online prin programe de afiliere si pana la a vinde publicitate sub forma de articole de promovare si bannere. Pana acum am pus accent in principal pe programul AdSense, dar nu le-am ocolit nici pe restul. Nu am incercat alte variante concurente pentru AdSense pentru ca acesta plateste cel mai bine si sunt multumit.

Cat castiga un blogger pe luna in mediul online ?

Castigul unui blogger depinde de cativa factori, primul ar fi evident traficul pe site – care poate fi organic, din cautari si din referinte – de pe alte site-uri sau retele de socializare, precum FaceBook. Ultimul factor este popularitatea, nu ca importanta ci din acest sir. Nu l-am pus primul pentru ca eu unul nu prea cred ca am site-uri populare, adica cunoscut dupa brand, poate doar in cercul meu de prieteni si cunostinte, forumuri. Asa ca nu o sa dezvolt ceva ce nu cunosc.

Intre cei doi factori mai este unul, legat de autoritatea site-ului. Aceasta atrage investitorii, doritorii de reclame. Deci pe scurt, faci bani fie din AdSense fie din vanzarea directa de publicitate. Daca la primul factor castigul este oarecum previzibil, intre unu si doi euro pe mia de vizitatori din traficul organic, putand ajunge la cateva zeci pe anumite nise, la publicitate este mai complicat. In general se ocupa de asta firmele de SEO, cele care impun de obicei un pret mic pentru publicitate, evident cu scopul de a avea ei profit mai mare.

Ca idee, site-ul Avocatul.Org supravietuieste in proportie de 80% din reclame! Si merge ok as putea spune, investitie minima, continut oferit in proportie de 80% de cititori, deci ce-ti doresti mai mult?

Cat castiga un blogger

Cat castiga un blogger pe luna in mediul online ?