Cate dintre fetele din Romania nu au visat sa se angajeze ca stewardesa in Dubai, desi culmea ca se angajeaa si baieti si o duc chiar ceva mai bine decat fetele. Intrebarea care-i framanta insa pe toti este “cat castiga o stewardesa” in functie de compania la care lucreaza. Salariile difera foarte mult, asa ca nu o sa va zic de ce in SUA fetele sunt nevoite sa-si mai ia un serviciu, pentru a face fata cheltuielilor, am sa va spun cum stau treburile in Europa la Lufthansa  si la Emirates ( cea mai mare companie de transport aerian din EUA ).

Cat castiga o stewardesa in functie de compania la care lucreaza

In primul rand am sa lamuresc un aspect, in Dubai o stewardesa nu plateste impozite, deci netul este egal cu brutul, in schimb dupa ce nu mai lucrezi nu ai asigurare de pensie, nici de sanatate. Pe de alta parte discutam despre salariul mediu, pentru cei ce nu avanseaza pe scara ierarhica, fiind simpli stewarzi pe o perioada lunga de timp ( mai rar asa ceva, doar daca nu ai nicio ambitie si nu vrei sa schimbi munca, clasa de zbor, etc. ).

O stewardesa care lucreaza la Emirates castiga in medie  8420 AED  + diurna. Asta tradus in euro ar insemna cam  2047 euro + diurna. Diurna celor ce zboara in Europa este in jur de 50 si 100 de euro pe zi, in functie de orasul in care se zboara. Daca stii sa faci economie, avand in vedere ca ai cazarea asigurata si de obicei masa este inclusa, ai putea avea inca 500 de euro in buzunar la final de luna.

Daca lucrezi ca stewardesa la Lufthansa castigi 2200 euro inca de la angajare, la care se adauga evident diurna. Daca ne uitam putin, vedem ca salariile nu difera extraordinar de mult, cu mentiunea ca in Europa platesti impozite, dar ai si pensia asigurata, iar la veniturile lor primesti ceva la final. Acum sa vedem si alte beneficii, cum ar fi concediul. In Europa sunt sapte saptamani sau 35 de zile, in EUA sunt 30 de zile imapartite in doua. Daca la Emirates cazarea este gratuita sau compensata in mare masura daca vrei sa stai cu chirie, nu stiu cum este treaba la companiile din Europa, oricum daca vrei sa stai cu inca doi sau trei colegi in apartament nu iesi foarte scump.

Cat castiga o stewardesa

Cat castiga o stewardesa in functie de compania la care lucreaza