In timp ce unii elevi petrec ore in sir pentru a invata pentru un examen, altii aleg calea mai usoara, castile de copiat. Fie iti doresti sa treci mai usor peste sesiune, fie nu ai reusit sa ajungi la cursuri si acum ai intrat in panica, ai decis sa apelezi la o casca pentru copiat. Esti curios sa afli care sunt cele mai cautate sisteme de copiat de la noi din tara ?

Daca ai decis sa apelezi la tehnologie pentru a trece mai usor de un examen, un sistem de copiat este cea mai buna alegere. Prima si cea mai populara varianta de copiat in randul absolventilor si studentilor este sistemul de copiat care include o microcamera de copiat deoarece vei fi scutit de dictarea subiectelor. Exista azi pe piata sisteme de copiat alaturi de microcasti nasture cu un raport calitate/pret excelent.

A doua varianta la care poti apela este casca de copiat insotita de un sistem de copiat obisnuit. Acesta este mult mai usor de ales deoarece exista azi pe piata o multime de sisteme de copiat performante si casti de copiat. Cele mai recomandate sunt sistemele de copiat fara fire pentru corp pentru comoditatea celui care urmeaza sa sustina examenul acesta din urma avand posibilitatea de a folosi un sistem Bluetooth sau Wireless. Acest sistem de copiat ii va usura enorm munca celui care il foloseste.

A treia varianta mai cunoscuta de copiat este ceasul de copiat, un aparat ce poate stoca formule, text, poze in mai mute formate. Seamana cu ceasul clasic si poate fi detectat doar dintr-un anumit unghi.

Toate aceste metode moderne de copiat s-au dezvoltat foarte mult in ultima vreme, aparand nenumarate site-uri care comercializeaza online diverse tehnici cat mai inedite si mai eficiente de a copia. Sa nu uitam in schimb ca cei care sunt prinsi ca incearca sa copieze, sunt exclusi din examen, iar mai nou, incazul examinarilor serioase, fapta poate fi considerata frauda. Spre exemplu, in anii trecuti un barbat a incercat sa copieze la examenul de obtinere a permisului auto, folosind o casca de copiat impreuna cu o camera video. Dar supraveghetorii au fost foarte atenti si l-au depistat rapid, fiind exclus din examen si acuzat de tentativa de frauda.

Mai mult, in cazul examinarilor mai serioase intervin cei de la SRI cu aparatura speciala de bruiere si depistare a oricarei tentative de a frauda examenul.

Pana in prezent, casca de copiat la examene reprezinta cea mai des intalnita metoda de copiere, datorita eficientei crescute, a costurilor reduse, precum si a faptului ca e o practica destul de moderna, supraveghetorii nestiind de ea inca.