Portalul Tulcea.Info a decis sa faca un pas urias in mass-media, sa dea in judecata CASS Tulcea si ANAF-ul pentru ca ia bani de la persoanele fara venituri, zicem noi in mod abuziv, in avans sau de doua ori. Cazul ral descris de ei este al unui cetatean care desi a lucrat legal si si-a platit cotizatiile la CASS pana in februarie, este obligat sa plateasca din decembrie anul trecut timp de 12 luni pentru acelasi lucru, servicii medicale. O aberatie, atata timp cat din februarie si pana zi el nu a beneficiat de servicii medicale gratuite, platind zeci de mii de lei la medici, acum este pus sa plateasca din urma, ba mai mult sa dubleze plata pe ianuarie si februarie! De ce?

CASS Tulcea si ANAF-ul date in judecata de Tulcea.Info pentru incasari abuzive

AM citit si noi reportajul facut de Tulcea.Info si am surprins si alte aspecte ilegale si neconstitutionale in obligativitatea platilor catre CASS a sumelor restante ( vorba vine restante – omul avea platit ianuarie si februarie si mai trebuiau platite martie, aprilie, mai – iunie fiind in curs! – cu indulgenta deci patru luni. Dar e ce sa platesti pe lunile respective retroactiv, daca nu poti recupera banii platiti la consultatii? Adica sa platesti pentru ceea ce nu primesti de fapt! OK, platesti pana in decembrie 2016, dar daca te angajezi in august? Banii tai au fost folositi de stat, tu ramai cu plata dubla?

In consecinta am deci sa ajutam si noi cum putem, vom contribui cu bani pentru avocat si vom incerca sa strangem ceva bani si pentru persoana respectiva, aflata intr-o situatie financiara precara. Daca vreti sa ajutati, cu un sfat, bani sau sunteti avocat si doriti sa ajutati pro-bono cazul acesta, ne puteti scrie direct la acest subiect aici! Intre timp noi vom deschide un cont bancar pe numele persoanei respective.

CNASS Tulcea

CASS Tulcea si ANAF-ul date in judecata de Tulcea.Info