Ma batea gandul sa-mi vand casa de vacanta si sa-mi fac o casa de paie, mai ales ca pe net circula articole care de care mai “ofertante” despre casa de 1000 de dolari/euro! Trecand peste faptul ca si in cazul in care ai terenul, aprobarea/aprobarile, utilitatile si finalizarea – adica tencuiala exterior si interior, acoperisul si podul, te mai costa cate ceva, mitul caselor ieftine poate fi usor combatut. Ma gandeam ca si daca ajung la cheie cu o case de paie la 10.000 de euro tot ar fi perfect, ba ca sa fiu generos, cu 15 mii utilata si as fi zis mersi, cu terenul meu!

Casa de paie vs casa traditionala – avantaje si dezavantaje

Am tot cautat pe net case de paie la 1000 de euro – daca erau dolari era prea de tot, am descoperit ca este de fapt ceva de pana in 50 m², la rosu cum se spune. Un site mai echilibrat ridica toata constructia la aproximativ 6500 de euro, fara instalatii electrice si sanitare, apa, gaz, etc. Nu mai zic cat te costa racordarea! Parca o casa din lemn ar mai fi ceva, desi daca-ti plac finisajele si aici ar mai fi ceva de comentat, alegi intre casa si cabana.

Mai pe scurt m-am dezumflat in acest moment, nu mai pare la fel de roz ideea de a lua un teren cu maxim 2000 de euro, mai pui 6000 pe casa, adaugi fundatia, si parca tot ar merita. Doar ca nu prea am gasit proiecte de case din paie sau baloti care sa ma faca sa aleg ceva, sau sa ma gandesc mai serios la asa ceva. Daca am sa gasesc ceva ce ma va costa la cheie maxim 15.000 de euro, cu teren de 1000 m², cred ca ma apuc de investit, pentru batranetile noastre – ale mele si ale sotiei, cred ca ajunge!

Casa de paie

Casa de paie vs casa tradițională – avantaje si dezavantaje