In timp ce moldovenii se arata mai interesati de cate zile va mai sta Vlad Filat in arest, daca e just sau nu, iata ca apare o problema mult mai grava, care-i afecteaza pe multi dintre posesorii de autoturisme din Republica Moldova care vor sa circule in Europa si nu numai. Incepand din 2016 cetatenii moldoveni nu vor mai putea achizitiona Cartea Verde de la firmele de asigurari, deci implicit nu vor mai avea cum sa treaca granita cu masina personala!

Cartea Verde pentru cetatenii moldoveni nu mai exista din 2016

Pentru ca firmele de asigurari din republica Moldova nu prea si-au onorat datoriile fata de Uniunea Europeana, Moldova a fost exclusa din lista tarilor care folosesc Cartea Verde in 2016. Avand in vedere ca exista totusi firme de transport, etc. care trebuie sa-si desfasoare activitatea probabil ca se va gasi o solutie de compromis pentru ca cetatenii moldoveni sa fie asigurati atunci cand calatoresc in Europa. dar in acest moment nu se cunosc amanunte despre acest lucru.

Vestea a venit astazi si i-a pus peganduri pe multi dintre asiguratii cu Carte Verede din Moldova. Chiar si eu ma gandesc ca la vara va trebui sa ajung in Germania si nu stiu cum voi proceda. Poate se gaseste un specialist si ne explica cum ne vom asigura masinile atunci cand parasim tara cu masina personala! Cum se spune, o nenorocire nu vine niciodata singura, iata ca acum si cei care calatoreau in Uniunea Europeana si plateau sume enorme pentru Cartea Verde ( aproximativ 400 de euro/an ), acum au porobleme si mai mari.

Cartea Verde Moldova

Cartea Verde pentru cetatenii moldoveni nu mai exista din 2016