Au depus liste de candidati opt partide, dupa cum urmeaza PNL, UDMR, PSD, ALDE, PMP, USR, PRU si Partidul Alianta Noastra Romania in speranta ca se vor ocupa cele sase locuri libere, patru pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senatul Romaniei. Interesante mi se par doua nume propuse de PMP: Doru Dendiu si Constantin Codreanu. Pe primul nu va sfatuiesc sa-l votati, pe al doilea ce sa zic? De ce nu? 🙂

Candidati la parlamentare pentru diaspora – cine candideaza la Londra in UK?

Lista candidatilor ce vor putea fi votati de romanii din diaspora care fie au ales sa voteze prin corespondenta fie au la ei doua randuri de acte – unul romanesc si unul care sa ateste oficial ca locuiesc in Marea Britanie – sau in tara unde merg la vot, este destul de lunga, cele opt partide inscrise in cursa electorala se lupta pentru cele sase locuri din Parlament. Acum daca ne gnadim ca in diaspora traiesc cel putin trei milioane de romani, ar trebui sa fie reprezentati proportional, adica 13% din locuri? Hai nu 13, dar de ce nu macar 10 % sau chiar cinci? Va dati seama ca ar fi nevoie de minim 50 de parlamentari pentru diaspora?

In strainatate sunt organizate 417 sectii de votare, deci ar fi unde sa votam, doar ca ar trebui sa stim care sunt candidatii pentru diaspora, nu-i asa? Cei care au ales s avoteze prin corespondenta in UK ( 594 ) au primit deja formularele si sunt obligati sa le trimita prin posta cu cel putin trei zile inainte de vot. Oricum sincer sa fiu nu stiu daca exista candidati independenti inscrisi in cursa pentru circumscriptia diasporei, asa ca NU merg la vot! Ca idee si ca cifra ciudata de cereri de vot prin corespondenta, au fost 8.889 cereri, adica cu una in plus ca sa avem patru de 8!

Votare in diaspora

Candidati la parlamentare pentru diaspora – cine candideaza la Londra in UK?