Noi romanii avem un handicap, nu stim sa gandim si nici sa analizam situatiile care ne avantajeaza, pentru ca mereu se gaseste cate unul mai “destept” care sa puna bete in roate. De data asta a fost sa fie ex-liberalul PSD-ist Calin Popescu Tariceanu, care e de parere ca ne costa prea scump sa ne unim cu Basarabia. Evident ca mai trebuie sa steptam, dar oare e rentabil sa-i platim lui salariu? Ca daca nu este, poate ii platim cand o sa fim mai bogato, asa cel putin ca Luxemburgul, nu-i asa? Evident ma refeream la PIB per capita, adica pe cap de locuitor, caci asta e mai important, nu cat este in total ( GBP).

Calin Popescu Tariceanu si Unirea cu Basarabia, sau cui pe cui se scoate

Nu stiu cine la- invatat economie pe Calin Popescu Tariceanu, dar il asigur eu ca Romania nu ar pierde niciun ban daca s-ar uni cu Basarabia, din contra daca este sa ne uitam inclusiv la experienta Germaniei, care desi a avut costuri uriase pentru a realiza unirea, a castigat economic inzecit. Dar ce-i pasa tariceanului ca tara sufera sau ca e rupta in bucati de rusi? El are una si buna, sa fie la putere cu orice pret, chiar daca inaintasii sai liberali visau la Romania Mare!

Ca sa nu fie dubii legate de unificarea Germaniei, va zic eu: s-au cheltuit 1.600 miliarde USD, in schimb companiile germane au avut o crestere cu peste 4.900 miliarde de USD. Parca da cu plus, nu-i asa domnule Calin Popescu Tariceanu? Ia sa ne gandim ce ar insemna pentru companiile romanesti accesul deplin la piata din actuala Republica Moldova, sau la cat ar creste “exporturile” din Basarabia in teritoriile romanesti. Va garantez eu ca ar fi ok, din punct de vedere economic, doar ca cei care nu-si iubesc tara si neamul, cauta probleme acolo unde nu sunt.

La final ce sa va zic? Va intreb voi de ce nu luptati pentru reunificarea celor doua teritorii romanesti? Ce mai asteptati? sa vedeti fundul sacului si abia apoi sa va dati seama cat tip ati pierdut?

Tariceanu si Unirea