Iata ca am ajuns sa o spun chiar eu, cel care in fiecare dimineata beau cafeaua inainte de a ma spala pe ochi, dintr-o obisnuinta care se pare ca mai mult dauneaza decat ajuta. Efectele cafelei sunt destul de controversate, avand in vedere ca provoaca si putina dependenta, mai ales daca este asociata si cu alte deprinderi, iar faptul ca aduce bani grei atat la buget cat si in buzunarele importatorilor, ma face sa cred ca exista interese la mijloc, atunci cand se ridica in slavi efectele ei benefice.

Cafeaua pe stomacul gol este contraindicata dimineata – efectele ei negative

Este adevarat ca studiile au fost facute pe cafeaua neagra naturala si nu pe surogatele de tip “Ness”, dar eu cred ca de fapt orice aliment de genul acesta poate dauna daca este consumat pe stomacul gol, in primul rand pentru ca sucul gastric are nevoie de hrana in stomac si nu de cafea. Acum este la fel de evident ca organismul uman se adapteaza situatiei, adica este foarte posibil sa vedem o scadere a secretiei de acid gastric, iar diluat cu cafea sa aiba efecetele mai slabe.

Am inteles ca cel mai nepotrivit este pentru cei ce sufera de gastrita, iar daca apar senzatii de arsuri la nivelul stomacului, eu zic sa va schimbati tabieturile. O zic tocmai eu, care iau micul dejun abia pe la ora 10 sau 11, ceea ce evident este un lucru extrem de daunator. Goana asta dupa bani te poate duce in situatii atat de neplacute, incat atunci cand recunosti adevarul zicalei: “banii nu aduc fericirea” sau “sanatatea e mai buna decat toate“, e cam tarziu!

Efectele cafelei

Cafeaua pe stomacul gol contraindicata dimineata