De multe ori postam pe site-urile proprii link-uri catre diverse site-uri sau articole, insa nu ne gandim daca acel site sau articol mai este online si dupa un an sau doi. Asa ca sfatul meu este sa verificati periodic daca aveti sau nu astfel de link-uri pe site si sa le inlaturati. Cu cat ai mai multe, cu ata problemele tale sunt mai grave si pierzi pozitii in cautarile organice. De curand Google a decis sa fie si mai drastic cu cerintele pentru site-uri, asa ca luati acest aspect in atentia voastra si incercati sa limitati pierderile!

Broken Links – o problema grava in SEO pentru un site, cum rezolvam problema?

Ieri am vrut sa verific cum sta unul din site-urile noastre din portofoliu si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca am cam 15 “Broken Links”, adica link-uri care nu duc nicaieri. Urmarind apoi data de la care acestea au devenit indisponibile si cum s-a comportat site-ul in general ( prin WMT – pozitionare medie ) am descoperit ca exista o legatura stransa intre aceste back link-uri si poziile in SERP.

Cum rezolvam problema cu aceste  “Broken Links”? Cu ajutorul unui site care le cauta, apoi daca avem casuta de cautare pe site, pur si simplu pui adresa URL care te deranjeaza, o cauti ca pe oricare alta expresie pe site, o gasesti si elimini URL-ul cu probleme. Sper ca acum ClubSEO nu se incadreaza in aceatsa categorie, pentru simplul motiv ca nu prea are link-uri externe! Iar daca credeai ca cele interne nu conteaza, ei bine – acestea sunt si mai importante – in opinia mea!

Broken Links

Broken Links – o problema grava in SEO pentru un site, cum rezolvam problema?