Evident ca nu va povestesc despre orasul din Venezuela, al carui nume vine de la cel al eroului lor national Antonio José de Sucre, ci de sovinul de pe FaceBook, cel cu blogul gratuit pew WordPress. Mai pe scurt, Sucre Bolivar are un blog unde ii lauda pe unguri, el putand fi fie un metis fie chiar un maghiar get-beget, nu importa, toti suntem oameni si avem acelasi sange – cel putin genetic vorbind, intre maghiari si romani nu sunt cine stie ce diferente in ceea ce priveste ADN-ul, deci asta-i treaba.

Blogul lui Sucre Bolivar

Teoretic, din punct de vedere medical, Sucre Bolivar asta sufera de ceva boala, probabil se viseaza al 2-lea presedinte al Boliviei, sau al Tinutului secuiesc din mintea lui. De ce am scris despre blogul lui? Pur si simplu eram curios cati o sa caute asta, ca sa-mi fac o parere de ce se chinuie atata. Are omul ce are cu romanii, ca nu au fist pe aici cand au venit maghiarii – la o adica despre ce maghiari vorbim, ca si ei au disparut fara a lasa urme de ADN prin Europa?

Sa fie ca el, ca oricum nu conteaza – romanii sunt un neam de emigranti de diverse origini, veniti ba de la sud, ba din Albania, care au invatat repede o limba comuna in cele trei tari romanesti si au rezolvat problema ca sa le faca in ciuda autonomistilor maghiari si lui Sucre Bolivar in special. Chinul asta al sau de a demonstra ca romanii nu existau acum 100, 500 sau 100 de ani este in zadar, la fel cum se chinuie unii sa-i elimine pe maghiari din istoria romanilor in ultima mie de ani.