Continuam seria Memoria zilei, azi fiind ziua de nastere a actritei Draga Olteanu-Matei, care implineste venerabila varsta de 83 de ani. Cu totii o cunoastem din Doamna Chirita sau dinSeria Iarna Bobocilor, insa putini o stiu cum era cand era tanara. Degeaba cauti poze cu Draga Olteanu-Matei tanara, le vei gasi cu mult greu. Asa ca noi ne-am propus sa facem o mica arhiva cu poze interesante, ale tuturor actorilor romani, de ieri si de azi. Sper ca multi o stiu si din piesele de la Teatrul National, unde a lucrat pana in anul 2007.

Draga Olteanu-Matei implineste 83 de ani – Memoria zilei de 24 octombrie

Azi actrita Draga Olteanu-Matei locuieste la Piatra Neamt, desi este nascuta in anul 1933 la Bucuresti. Nu am sa enumar eu distinctiile primite de simpatica actrita, pentru ca le gasiti pe WikiPedia, nici macar nu am sa va scriu aici intreaga ei biografie, pentru ca o gasiti pe site-ul Actori.Info, insa am sa va reamintesc ca ea a fost una dintre cele mai prolifice actrite de teatru si film ale Romaniei. Iar ca sa va faceti o indee completa, va spun ca Draga Olteanu-Matei a fost si scenarista, printre scenarii fiind si cel pentru Dumbrava minunată si seria Coana Chirița.

 Asadar sa-i uram La multi ani octogenarei si sa ne rugam sa avem parte de multi ani alaturi de ea, pe scena daca se mai poate. Mai adaug la final doar faptul ca ei ii se datoreaza infiintarea companiei teatrale Teatrul Vostru din Piatra Neamt. Recomandare pentru cinemateca: Blanca – 1955 cu Draga Olteanu-Matei! Sper sa va faca placere vizionarea si sa ne spuneti si opinia voastra!

Draga Olteanu Matei

Azi doamna Draga Olteanu-Matei implineste 83 de ani