Cred ca s-a discutat destul de mult despre prevederile articolului 180 din noul Cod fiscal, cel ce prevede ca toti romanii, indiferent daca sunt sau nu in tara, au sau nu venituri, sunt obligati sa plateasca 5,5% din venitul minim brut daca nu si-au declinat rezidenta fiscala in Romania. Afectati de noua lege sunt romanii plecati din tara care si-au pastrat domiciliu – carte de identitate – in Romania, dar si persoanele casnice sau care practica agricultura de subsistenta.

Articolul 180 din noul Cod fiscal pe intelesul tuturor – jaf la drumul mare

Ce pot face romanii care nu au venituri in cazul de fata? Teoretic ar trebui sa se grabeasca sa dea statul in judecata, noul Cod Fiscal intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 si se vede treaba ca nu au fost efectuate modificari, deci sunteti buni de plata. Probabil ca un avocat ar avea castig de cauza, caci legea prevede o taxa chiar si cand nu ai venituri, sau ai venituri mai mici dececat impozitul respectiv. De unde platesti?

Nu stiu cum se va termina povestea asta, dar cred ca daca nu castigi procesul intara, la CEDO cu siguranta vei avea castig de cauza. Cum poti fi obligat sa platesti daca nu ai venituri si daca nu poti beneficia de serviciile medicale – ma refer la cei plecati din tara 365 de zile pe an! Ce se va intampla cu moldovenii care si-au facut domiciliul in Romania?

Vom incerca sa luam legatura cu domnul avocat Vlad Fesan, cel care ne-a ajutat de atatea ori si speram sa gasim o modalitate de a ajuta pe miile de romani aflati in aceasta situatie neplacuta generata de fostul prim ministru Victor Viorel Ponta!

Noul Cod fiscal

Articolul 59 din noul Cod fiscal pe intelesul tuturor – jaf la drumul mare