Sincer sa fiu am mai fost antreprenor in Romania incepand din 1993 cand am infiintat prima mea firma si credeam ca voi face doar proiectare si productie, asa am ajuns sa-mi fac propria telecomanda universala – mergea pana si pe televizoarele cu lampi, apoi am vazut cat de greu este sa treci de la proiect la productie, am adaptat o telecomanda ruseasca, am facut import si am dat faliment pentru ca piata a murit, s-au ieftinit televizoarele color. Nu am renuntat, am intrat in IT si am facut o scoala particulara – a trecut si asta.

Antreprenor in Romania sau in Uniunea Europeana?

Acum 10 – 15 ani am descoperit internetul si am inceput sa fac site-uri, azi ce-i drept folosesc CMS-uri fiind mai usor pentru design si ma concentrez pe continut, mai vand reclama si incerc sa gasesc “site-ul de aur”,  adica acela care poate sa iti aduca un venit suficient sa platesti taxele la stat si sa mai ramai cu cel putin 1000 de euro in buzunar. Sincer fiu nu am gasit nisa pe care o caut – sau daca o stiu, nu am calificarea sa o exploatez. Asa ca fac 50% trafic din FacerBook si restul este organic – din cautari.

Multi cauta site-uri evergreen, adica nu mai pui continut dupa o vreme, stai si numeri banii – cred ca exista dar nu cred ca ma duce capul sa fac asa ceva, dar nu-i timpul pierdut. Sa revin iarasi la antreprenoriat? Am avut bar, a fost fain zic eu, dar trebuie sa stai 7 din 7 cu ochii pe ei, nu mai zic de controale, legislatie, etc. Sa cresc pui de catel si sa-i vand, poate ca asta mi-ar place, doar ca sincer sa fiu pentru a scoate 2000 x 12 = 24.000 de euro pe an ca sa poti da si la stat, imagineaza-ti cati pui ar trebui sa vinzi! Deci la 60 de ani parca nu mai e la fel de usor ca la 25 sa fii antreprenor in Romania! Pentru Europa sincer sa fiu nu mai am nici bani si nici idei!

Antreprenor

Antreprenor in Romania sau in Uniunea Europeana?