Pe zi ce trece am impresia ca presa din Romania nu mai vrea sa ne informeze ci doar sa ne dezinformeze sau sa ne socheze, nimic mai mult. este si cazul amenzilor primite de cetatenii romani in Uniunea Europeana, sau in oricare alt stat. O hotarare judecatoreasca stipuleaza ca amenzile dintr-un stat membru UE nu vor mai fi puse in aplicare neconditionat in Romania, cam asta este esenta, insa de aici si pana la crede ca scapi de ele, este cale lunga!

Amenzile din Uniunea Europeana si stirile din presa romaneasca

Noua decizie vine sa completeze de fapt o alta decizie europeana: amenzile de circulatie, de exemplu – vin pe adresa din Romania! Mai exact, vei suporta consecinte mai grave, daca dupa ce primesti amenda la adresa de domiciliu din Romania, decat pana acum! Nici vorba ca scapam, doar ca statul roman nu se mai ocupa automat de recuperarea lor! deci Înalta Curte de Casație și Justiție din Romania nu spune ca nu vom mai fi pedepsiti, ci ca de problema se va ocupa statul car ea dat amenda! O fi bine, o fi rau? Sa vedem ce inseamna asta si apoi sa ne bucuram!

Teoretic, daca ai primit o amenda intr-o tara din Uniunea Europeana, politia din acel stat se va ocupa de recuperarea banilor, sau poate va cere printr-un proces in Romania banii respectivi. Nu stiu cum se va termina, insa cu siguranta nu asa cum viseaza unii, adica sa scape nepedepsiti! Cum arata titlurile din presa:

Amenzile primite de români în UE nu vor mai fi puse în executare de autoritățile de la București!

Amenzile din Uniunea Europeana

Amenzile din Uniunea Europeana si stirile din presa romaneasca