Se tot vehiculeaza prin Romania ca ar fi bine sa te apuci de afaceri cu bani de la stat sau de la Uniunea Europeana, iar multi viseaza deja ca vor deveni miliardari, doar ca uite – nu au bani pentru cei ce le scriu documentatia pentru afacerea – visul – lor. Cauta cu disperare specialisti dispusi sa-si ia banii dupa ce primesc si ei la randul lor bani. Doar ca nu prea merge asa treaba, de obicei nu primesti 100% de la stat, iar cheltuielile de inceput va trebui sa le suporti, ce nu vrei sda platesti, faci singur.

Ajutor Start-UP Nation gratuit pentru micii intreprinzatori

Ar fi ok sa iti faca cineva proiectul pentru Start-Up Nation si sa-i platesti dupa implementare – sau macar dupa acceptarea proiectului? Suna bine sa primesti 40.000 de euro pentru a incepe o afacere, dar oare e si real? Nu stiu de ce nu se fac incubatoare de afaceri – adica vii si studiezi cu specialisti, inveti sa faci dosarul, etc. – pe bani de la stat, adica gratis! Apoi aplici si iei banii daca afacerea e viabila. Asa suna teoria, in practica e un pic altfel. Ai o idee si ceva bani, plus ceva curaj sa dai un sac de bani la firma de consiliere.

Stiai ca poti lua fonduri europene de pana la 1 milion de euro? DA, doar ca nu pe idei si planuri de viitor, la care mai adaugi o lipsa totala de bani proprii. Cum se fac treburile astea pe afara? Pai ai o firma, incepi sa faci bani, iar cand lipseste doar finantarea, atragi fondurile – rambursabile sau nu! Nu merge asa: uite sefu, am o idee sa fac un site de SEO, imi faci te rog documentatia, iar dupa ce iau banii de la stat iti dau si tie. Sau daca nu mi se aproba, ramai matale cu munca, eu cu visele spulberate, dar revin cand imi vine o alta idee. Anul trecut au aplicat aproape 20.000 de firme, cum s-au descurcat nu stiu, dar toat efie si-au facut singuri documentatia, fie au platit in avans pentru a o avea. Asa-i viata, nu-i tocmai cum am vrea noi.

Start-UP Nation gratuit

Ajutor Start-UP Nation gratuit pentru micii intreprinzatori