Am asistat la zeci de discutii despre afiliere [ in Romania cele mai bune retele ar fi 2Performant si ProfitShare  sau Piata Digitala] si venituri realizate din trafic prin AdSense sau alte retele PPC. Din experienta mea ai doua variante de a genera profit, fie mergi pe oferta celor de la Google si respecti regulile lor, fie investesti in SEO sau Social Media Marketing, pentru a genera profit cu site-ul tau. Ar mai fi reclamele directe, dar fara un site local puternic sau un brand, nu prea ai sanse sa scoti bani in felul acesta.

Afiliere vs Google Adsense sau alte variante de monetoizare

In mod cert, conteaza foarte mult de unde iti vine traficul pe site, pentru AdSense nu as merge pe Romania sau Republica Moldova, in schimb afilierea merge pe orice tara – adica poti avea site in orice limba. Sa ne concentram insa pe site-uri in limba romana, pentru ca 90% din cei ce se gandesc la o afacere online, sunt romani – ma refer evident la cititorii site-ului nostru.

Daca este sa ma uit la rezultatele nostre, eu as merge pe AdSense, este sigur si nu este chiar greu sa generezi profit cu site-ul tau, pana si ClubSeo genereaza profit chiar daca nisa sa nu este chiar “ortodoxa” sa zic asa. Desigur este cam greu sa nimeresti o nisa banoasa, aici intervine flerul, experienta sau bafta. Oricum tot din experienta mea va zic sa aveti rabdare, un hosting bun de 100 de euro pe an, un domeniu ro/com/info de maxim 20 de euro pe an – daca alegi online sau TV ar fi 50 de euro, iata de ce ai nevoie ca sa castigi bani online. Ar mai fi o tema WordPress platita nu gratis – poate custom pentru cine are la cine apela, desi eu am mers mereu pe gratuite si nu pot zice ca am dat gres.

AdSense