Spuneam odata ca nu ma mai consider de mult urmas al lui Train, prefer sa fiu un dac ce s-a nascut acum jumatate de secol in Romania. Iar o descoperire recenta, recunoscuta unanim este aceea ca ADN-ul daci este unic in lume, aici ne-am nascut si aici traim si azi. Cat de vast a fost teritoriul ocupat de traci nu ma intereseaza, ce stiu sigur este ca getii ( dupa unii stramosii gotilor ) sunt aici de milenii, inainte ca Imperiul Roman sa ajunga pe meleagurile noastre. Mai stiu ca pana in 106 nimeni nu a reusit sa treaca la nord de Dunare, oare de ce?

ADN-ul tracic este unic in lume, este 100% european si se gaseste in Romania

Istoria dovedita a tracilor coboara in timp cu cel putin 3.000 de ani, exista orase impunatoare, bijuterii de aur inegalabile – o mica parte se mai gasesc si azi in tezaurul Romaniei. Cele mai noi descoperiri datorate “arheologiei lingvistice” arata ca Troia era o cetate tracica, iar grecii au vrut sa-i invinga macar la est, daca la nord era imposibil. Insusi Homer spune ca tracii au luptat la Toria, dar ca aliati. Doar ca s-a dovedit ca aurul descoperit la Troia provenea din Muntii Apuseni! Ciudat,nu-i asa?

Daca vreti sa vedeti filmul, o puteti face aici. Iar daca veti sti ca s-au gasit morminte tracice ce dateaza din anul 4500 inainte de era noastra, adica acum peste 6500 de ani, cred ca ne putem da seama ca avem o istorie ceva mai lunga decat se spunea pana acum. Parerea mea: grecii au inceput odata cu distrugerea Troiei si lupta de a cuceri teritoriile tracilor. Ce vreau sa va mai spun: ganditiva la aromanii din Grecia care vorbesc aproape o romana perfecta! Oare cum e posibil?

Tracii si Dacii