Azi am citit o declaratie a premierului Dacian Ciolos, cica vom scapa de biorocratie, la fel cum am scapat si cand s-a decis infiintarea celui site unde sa ne spunem ofuruile despre taxe si impozite inutile. Acum iata ca premierul tehnocrat mai face o declaratie, probabil ca va urma o orodonanta de urgenta si gata, am scapt de birocratie, nu-i asa? Hai sa o vad si pe asta, din miile de acte purtate de la un ghiseu la altul, am scapt de cazier si de cica de autentificarile la notar ( pentru romanii din diaspora care depun copii autentificate dupa certificat de nastere, CI, etc.).

Adio birocratie, traiasca birocratia in Romania! Dupa noi, potopul – parca asa era!

La ridicarea buletinului și a pașaportului, cetățenii români vor plăti o singură taxă și într-un singur loc, nu vor mai trebui să plătească diferite taxe la diferite instituții. Și celebrele adeverințe de venit pentru înscrierea la șomaj vor fi eliminate”, declarat premierul român luni, cu o zi înainte ca ordonanța să ajungă pe masa Guvernului.

Sincer sa fiu, eu mi-am refacut actele in luna martie, problema era de fapt ca timpul pentru a perfecta “la urgenta” buletinul ( de fapt Cartea de identitate) este de doar doua saptamani – timp in care nu poti face niciun alt document, permis de conducere, talonul masinii, etc. Cand vom putea afla daca patronii ne-au platit impozitele si taxele direct de pe internet ( calculator, tableta smartphone )? Probabil cand ne vom muta in alta tara, nu-i asa?

Acum o intrebare, stupida ce-i drept, dar nu ma lasa inima sa nu o pun: v-ati intoarce maine acasa, daca tara este asa cum o stim acum? Chiar daca ati ramane fara munca in tara in care sunteti acum? Eu stiu raspunsul, caci si eu sunt pelcat – dar vreau sa ma conving daca mai am sau nu intuitia de alta data! 🙂

Internet