De ceva vreme FaceBook si Kaspersky fac un abuz obligandu-te sa descarci si sa folosesti acest produs chiar daca PC-ul tau nu este infectat cu programe malware. Cum ne dam seama de acest lucru? Simplu, daca este un computer de familie nu sunt afectate toate conturile, deci evident nu are cum sa sesizeze ca ai un program malware doar cand accesezi doar un singur cont, iar pentru altul sa fie totul ok! Daca pana acum cu o stergere de cache si un restart rezolvai problema, acum se pare ca panba nu descarci programul celor de la Kaspersky nu scapi!

Abuz din partea FaceBook si antivirusul Kaspersky

FaceBook nu est ela prima abatere, a inchis deja mii de conturi pentru ca nu recunoasti poze aleatorii din cronologia prietenilor, acum se pare ca desi misuna de postari abuzive – FaceBook urmareste altceva prin aceste scanari abuzive de computere. Am riscat si am incarcat antivirusul pe unul din calculatoarele vechi, chiar sunt curios ce va iesi la iveala! Probabil ca 100% nu va gasi niciun program malware, dar daca vei sterge programul celor de la Kaspersky te vei trezi iar cu contul blocat! De ce? Pentru ca ne-am facut un reflex din a avea pagini si grupuri pe site-ul de socializare, anumite persoane avand chiar afaceri dezvoltate cu ajutorul FaceBook.

Ce se poate face in cazul in care FaceBook te obliga sa descarci softul celor de la Kaspersky si tu nu vrei? Sincer va recomand sa aveti un alt PC pe care sa faceti treaba asta, apoi sa va schimbati parola la FaceBook e acasa! Oricum pana nu faceti o asazisa scanare nu veti putea relua postarile si nu veti putea utiliza contul vostru de FaceBook. Daca asta va afecteaza afacerile, poate va ganditi sa dati in judecata FaceBook si pe patronul Mark Zuckerberg!

Scanare FaceBook