Pe parcursul timpului am tot luat diverse domenii, cele mai recente sunt cu TLD-ul online, ceea ce inseamna un cost de reinnoire de 50 de euro/an, adica ambele costa 100! Ma uitam le ventul adus de primele 4 si restul de 48, ei bine majoaritatea abia de aduc 100 de euro lunar, adica intr-un an aduc un venit ce abia depaseste 1200 de euro. Intrebare grea: merita sa le tin in contextul in care costul lor numai pentru domenii este de 17 x 48 = 816 Euro? Evident mai exista vanzarea de publicitate si PNB-ul propriu pe 5 IP-uri.

Am 52 de domenii si doar cateva productive

Mergand mai departe cu analiza, site-uri rentabile mai avem opt domenii – site-uri, care ar merita pastrate, apoi urmeaza cele care abia de isi sustin existenta, dar culmea au un nume la care as renunta cu greu: Mamica.Org ar fi unul dintre ele, CautBona.Com si altele. De aproximativ doi ani tot zic ca o sa optimizez baza de site-uri, cel putin sa le mai impart intre cele 5 IP-uri, pentru a ma folosi de ele in vanzarea de publicitate, insa aman mereu.

Daca ma uit cat de bine a mers in luna septembrie as zice sa pastrez intreg portofoliul, ba chiar sa-mi fac o zi de plata pentru toate domeniile, in felul asta am scapat de batile de cap cu reinnoirea, desi sincer sa fiu prin PayPal platesc linistit din profit domeniile – cel putin pana acum. Daca mai pun si venitul din Social Media, inchid anul cu brio zic eu, desi abia este octombrie si pana la final de an se pot intampla multe. Eu am intrebat, eu am raspus si am ramas cu intrebarea: probabil voi reincerca sa vand cateva domenii, sa raman cu maxim 20 – deci ar fi cel putin 32 de vanzare – sau renuntarea la ele.